about image

Timeline Dataworkz

Het begon allemaal in de winter van 2016 met een onschuldig telefoontje en etentje met de huidige aandeelhouders. Het idee was snel geboren om een gave technische data club neer te zetten. Data wordt steeds belangrijker in het dagelijkse (werkend) leven. Van idee naar start was een mooie hectische periode maar voor ons was het altijd belangrijk om de medewerkers centraal te stellen in de organisatie. Binding met je mensen en gave dingen doen bij klanten dat is de core van Dataworkz. Benieuwd hoe we zijn uitgekomen waar we nu staan?

Start Dataworkz

1 mei 2017

Startupfeeling bij de geboorte van Dataworkz op onze Kickoff BBQ. Door veel met elkaar te doen, voelt het snel vertrouwd ook voor onze partners en families en durft men elkaar uit te dagen met inspirerende vakinhoudelijke ideeën – of een tof waterpistolen gevecht.

1e meetup

10 oktober 2017

Kennisdeling staat centraal. Zo ook bij de eerste meetup waar Arno Broekhof vertelt over Elastiscsearch warstories bij de politie. Gelijk volle bak en dozen vol pizza’s.

Driften en meer

23 oktober 2017

Ons eerste echte bedrijfsuitje waarbij we heerlijke stoere dingen hebben gedaan van driften met een oude BMW tot en met quad rijden door de blubber. Uiteindelijk moest een escape room de beslissing brengen …. scientists vs engineers. Maar het begon met spareribs.

Kerstdiner

24 december 2017

Tijd om de eerste successen met elkaar te vieren bij een feestelijk kerstdiner. Vieren doen we niet alleen maar zo veel mogelijk met de partners en de families. Met kerst is een mooie traditie geboren…. een feestelijk kerstdiner met de partners op een mooie locatie.

Skien

24 januari 2018

Fun is erg belangrijk voor ons en waar kan je het gezelliger hebben met veel lol dan in de sneeuw. Het eerste Dataworkz ski-uitje is geboren en is onderdeel van de jaarlijkse agenda van het bedrijf. Niet verplicht maar wel erg gezellig en vooral ook leuk om met elkaar te skiën en een drankje te drinken.

Workzpoor Thursday

5 mei 2018

Elkaar inspireren en kennis delen. Hoe doe je dat als je veel bij klanten werkt? Bij Dataworkz hebben we daarom regelmatig de Workzpoor Thursdays, waar we op kantoor in de Werkspoorkathedraal werken, elkaar en onze klanten helpen. Bij lunchsessies en avondworkshops werden ervaringen gedeeld. We sluiten af met onze inmiddels traditionele thaise diner en natuurlijk een biertje.

Dataworkz weekend

15 juni 2018

We vieren de verjaardag van Dataworkz met een luxe weekendje weg in de Ardennen. Samen met onze partners genieten we van de natuur en doen we leuke dingen zoals Kajaken, Chocolade workshop, biljarten, buiten bubble baden en natuurlijk ook hebben we ook een gezellige feestavond met DJ Bas..

Meetups

4 oktober 2018

Met inmiddels 5 meetups zijn we op stoom en vertellen we samen met Hashicorp hoe je multicloud platformen secuur kan maken. Het is vooral leuk om meetups met klanten samen te doen, zoals ook met de Port of Rotterdam, waar we gezamenlijk toelichten hoe Data Science Serverless werkt op land, in de zee en in de cloud.

ODSC Conference London

20 november 2018

Wat zijn we blij dat onze Olaf op de ODSC mag presenteren hoe hij met Tweets de bitcoin market kan voorspellen. Niet alleen omdat we hier supertrots op zijn, maar vooral omdat dit leidt tot veel inspirerende gesprekken met en zonder bier. Met directe resultaten bij onze klanten (zoals het inzetten van AutoML). En omdat het zo leuk is, gaan we nog meer spreken op Devoxx Belgie, Hashidays, Teqnation en de JFall.

Feestelijk kerstdiner

14 december 2018

Met Dataworkz hebben we veel uitjes, vaak ook met familie. Zoals bijvoorbeeld naar Moviepark of paintballen. Het hoogtepunt van het jaar is ook dit jaar weer het kerstdiner.

Skivakantie in Saalbach

16 januari 2019

Ook dit jaar weer samen met onze zusterbedrijven overdag met skies de berg op, en s’avonds met Tony de Almhütte op aprés skien.

Machine learning insights into Google Brain and Dutch Cows

26 maart 2019

Was een van de meest succesvolle meetups 2019 met meer dan 90 deelnemers. Met elke 2 maanden een meetup en gast sprekers tellen we nu 600 leden in de meetup groep. We vertellen hoe je met GraphQL een neural network traint, hoe je met Reinforcement en Transfer learning alles uithaalt uit je data en natuurljik hoe we van tevoren weten wanner hollandse koeien tochtig zijn.

Codecamp

12 april 2019

Met elkaar ongestoord overdag in de woonkamer bezig zijn met techniek. Dat noemen we Codecamp en doen we op mooie lokaties in vakantiehuisjes - deze keer met ons zustertje Skyworkz. We leren Golang, bouwen een Kubernetes cluster, doen Cloud Analytics in AWS en leren over transfer learning.

Dataworkz Weekend

21 juni 2019

We zijn weer in de Ardennen met de hele club en alle partners erbij. In een luxe huisje is het genieten van de swimming pool het warme BBQ weer en de Cocktail workshop van onze Tjian. Overdag sportief met het mountain bike de heuvels op of lekker genieten ondergronds van de grotten van Han. Maar vooral heerlijk met elkaar kletsen en vieren.

Big Data Days Moscow

10 oktober 2019

We zijn ook dit jaar weer met de hele club op bezoek bij de ODSC in London, maar het was natuurlijk bijzonders speciaal op de Big Data Days in Moscow te mogen spreken. Arno en Bogdan presenteerden Data Science as a Service en hoe je met beeldherkenning op slimme manier parkeerkosten kan besparen. En als je dan in Moskou mag spreken kunnen we ze natuurlijk niet alleen laten gaan dus waren we daar met een mooie delegatie om het congres bij te wonen en tussendoor ook Moskou bekijken.

Kerstdiner en andere socials

13 december 2019

Met rond 40 gasten huren we deze keer een hele etage van de watertoren in Utrecht af voor ons jaarlijks kerstdiner. Er waren veel socials dit jaar, zoals kitevliegeren, golven, een dagje walibi of gewoon stappen in Rotterdam, maar bourgondisch een feestelijk genieten van een luxe kerstdiner hoort altijd tot de hoogte punten.

Nieuwjaarsborrel

9 januari 2020

We starten het jaar en onze nieuwjaarsborrel met een escape room. A la casa de papel moeten we een bankkluis kraken. Ik weet niet hoe ze het geflikt hebben maar we staan op het all-time scorebord.

Skitrip naar Gerlos

18 januari 2020

Traditioneel ski weekje in een mooi hotel direct aan de piste. Bij Kaiserwetter met een groep van 16 man dansen bij Seppies. Ook weer met een groepje beginners die les nemen, om zo ook naar Seppies te kunnen.

We hebben een nieuw kantoor

2 februari 2020

Vol trots openen we de deuren naar ons hippe pand in de Werkspoorkathedraal. Ingericht met veel plek, veel licht en natuurlijk veel gadgets, zoals VR, arcade en een unieke grijpmachine voor de snacks. Groot feest op onze openingsparty.

Meetups

4 februari 2020

Het is pas februari maar we hebben al 2 meetups georganiseerd. Jeff en Jurriaan geven een workshop Timeseries met Facebook Prophet – voor het eerst in ons nieuw kantoor. En samen met Dataiku – een van onze partners – presenteren wij data science op productie best practices.

Geen kans voor Corona

15 mei 2020

Thuis werken. Afstand houden, geen high-fives. Dat valt ons bestwel zwaar. Maar we halen alles uit de kast om ook op afstand samen kunnen zijn, zoals bij de thuistasting wijn proeverij! En ook de meetups gaan door bijvoorbeeld in samenwerking met het Human & Tech institute over bias testing en ethiek in AI.

We merken wel, dat we met ons ruim kantoor goed de afstand regels kunnen volgen en zo wordt het een omgedraaide detacherings wereld. In plaats van werken bij klanten, komen klanten met hun teams bij ons op bezoek - om elkaar eindelijk weer eens live te zien.

Coronaproef Christmas Drive In

15 december 2020

Ondanks Corona weten we bij Dataworkz hoe wij gezellig en toch verantwoord bij elkaar kunnen komen. Dan maar een Drive-In waar je op stand 1 je kerstcadeau kan ontvangen en op stand 2 met Glühwein en Chocoemel verzorgd wordt. En dan vanuit de auto of in de frisse buitenlucht toch even gezellig om een vuurkorf heen bijpraten.

Wil je komen werken voor Dataworkz?

Wij zoeken gedreven Data Enthousiasts (Engineering en Science) die het verschil kunnen maken bij onze klanten. Professionals die het leuk vinden om in een jong bedrijf kansen te pakken en samen met vakgenoten te werken aan prestaties van formaat. Professionals die communicatief sterk zijn, in Agile projecten willen werken bij toonaangevende klanten, deel willen uitmaken van een leuk team van experts, graag kennis delen en beloond willen worden op hun waarde.

Meer weten?