• Home
  • Cases bij Dataworkz

Wat doen we nu eigenlijk bij Dataworkz?

Dat is heel gevarieerd, aangezien wij projecten uitvoeren voor de meest uiteenlopende klanten expertisen: van Nike tot Prorail en van Royal Haskoning tot Care Pay. En van DataEngineering en Data Science naar ML Computer Vision.Maar hoe voelt dat precies? Waarom is het zo speciaal? En van welke technologieën werden wij enthousiast?

Dat kunnen onze Dataworkerz het beste zelf vertellen. Lees hieronder meer over hun specifieke ervaringen tijdens de projecten.

Carepay - Giving everyone the power to care

Wat heb je gedaan?

Bij CarePay werk ik als Data Engineer aan het opzetten van het data platform. Wij zorgen dat alle data die CarePay genereert in een toegankelijke vorm beschikbaar is voor analyse. De data die wij leveren wordt gebruikt zowel intern bij CarePay als door de klanten van CarePay.

Wat sprak je bijzonders aan bij dit project?

CarePay als bedrijf probeert echt de healthcare industrie te vernieuwen door automatisering van het claims en als als Data team hebben wij hierdoor nauw met …

Check hier de case

CoNet - een ideale CoMbo uit Data Science en Data Engineering

Wat heb je gedaan?

Ik heb een machine learning model ontwikkeld om afwijkingen in productkwaliteit te signaleren voor complexe, grootschalige industriële productie. De modellen, variërend van neurale netten tot gradient boosting modellen, werden ingezet met behulp van een combinatie van Azure Machine Learning en Azure IoT Hub.

Wat sprak je in het bijzonder aan tijdens dit project?

Grote hoeveelheden beschikbare data, snel schakelen naar iteratieve implementatie EN bovenal zeer gemotiveerde …

Check hier de case

Nike - Basketballen met de directeur

Wat heb je gedaan?

Ik werk met mijn team aan een systeem dat infrastructuur automatiseert omtrent het bouwen van datapijplijnen. We hebben een framework gebouwd waarmee onze datapijplijnen geautomatiseerd en gegenereerd worden door een metadata-gestuurde ETL-engine. Hierdoor wordt het mogelijk dat data op een consistente en betrouwbare manier in het Nike Data Foundation platform wordt geladen.

Wat sprak je in het bijzonder aan tijdens dit project?

Het creëren van oplossingen die er …

Check hier de case

Prorail computer vision – We’re on track

Wat heb je gedaan?

Bij ProRail heb ik onderzocht of het mogelijk was om de conditie van alle dwarsligger bevestigingen op het Nederlandse spoor te controleren. Dit op basis van 250.000.000 afbeeldingen die elk half jaar worden gemaakt. Deze beelden worden gemaakt door een speciale trein met 8 camera’s, die ’s nachts over het spoor rijdt. Hiervoor heb ik een neuraal netwerk getraind en vervolgens in een beeldherkenning pipeline ingezet.

Wat sprak je in het bijzonder aan tijdens dit project?

Het …

Check hier de case